15/7/10

El que diuen

Els fados de la catalana Névoa, en directe

Per Lluís Gendrau

La cantant Núria Piferrer, més coneguda com a Névoa, presenta un doble treball CD i DVD en directe, com a homenatge a la fadista portuguesa; Amàlia Rodrigues.

La cantant catalana de fados, Névoa, presenta un doble àlbum en què ofereix el seu particular homenatge a la diva portuguesa Amália Rodrigues. Són versions i temes propis gravats en viu que Núria Piferrer ja ha rodat en directe i que ara presenta en CD i DVD amb un format de luxe.

Per una banda, trobem el disc "Estranya forma de vida", en què Névoa versiona de manera gens convencional el repertori d'Amàlia Rodrigues. No hi predomina la guitarra portuguesa, sinó un grup de jazz amb Publio Delgado, Vicenç Solsona, Guillermo Prats i Ramon Ángel Rey, que navega per les aigües del swing i la bossanova.

La reformulació de Névoa sona personal, madura i convincent gràcies a una veu càlida que demostra amb escreix la seva passió. L'àlbum es completa amb un DVD que recull el seu anterior espectacle, "Entre les pedres i els peixos", que fusiona poesia i cançó, gravat en directe durant un concert a la ciutat de Macau, a la Xina.

Núria Piferrer, coneguda musicalment com a Névoa, homenatja el fado i Amália Rodrigues per partida doble i en directe. Un CD de versions amb tota la 'saudade' a ritme de jazz, i un DVD amb un concert a la Xina, el juny del 2008, amb adaptacions poètiques.